3. bölümde keel’lar kesilmiş ve gövdeye yapıştırılmıştı.
Bu bölümde uçurtmanın denge iplerini bağlıyoruz ve kuyruklarını ekliyoruz.
Büyük bir yorgan iğnesi, hatta çuvaldız ile kalın makara ipliği kullanıyoruz. Bir önceki bölümde keel uçlarına bantla güçlendirme yapmıştık. Aksi halde ince makara ipi naylonu kolayca yırtabilir. İpimizi iğne ile bu bantlı uçlardan geçiriyoruz ve düğümlüyoruz. İki keel ucu arasında 80 cm. kadar ip bırakabilirsiniz. Yani her bir keel için 40’ar cm.
Kuyruk için naylonumuzu bir kaç kere katlıyoruz ve maket bıçağı ile dilimler halinde kesiyoruz. Her bir dilim silindirik olarak çıkacaktır. Bu silindirik bantı kesip düz bir şerit haline getirin. Şeritleri uçurtmanın altına çıtaların hizasından bantlayın. Eğer kullandığınız torba küçükse kuyruk boyu yetmeyeceğinden daha fazla dilim kesin ve arka arkaya bantlayın.
Uçurtmanın orjinal planında konik kova şekilli kuyruk önerilmiş. Biz şerit kuyruk hazırladık. Eğer yeterli sürtünmeyi sağlamazsa kuyruğu arttırmak gerekecektir. Bunu deneyerek bulacağız.
5. bölümde uçurtmanın daha iyi uçması için yatay çıtayı iple arkaya biraz gerdireceğiz. Son olarak denge ipine ana ipimizi bağlayıp uçuracağız.